Kursus i broderi, tryk, strik, hækling og tunesisk hækling

Jeg elsker at formidle min viden om forskellige håndværkstraditioner og teknikker.

Derfor afholder jeg løbende workshop/kursus i:

 • Upcycling/genbrug af dit yndlingstøj med broderi
 • Stichery og broderi – en leg med sting, stof og farver
 • Brodér en pude med frit broderi
 • Brodér en broche på tyl med franske knuder
 • Lær de grundlæggende broderisting
 • Tryk dit eget broderistof (monoprint)
 • Monoprint med broderi
 • Lav dine helt personlige kort ved at trykke dit eget papir og brodér på det
 • Tunesisk hækling/hakning for begyndere og let øvede
 • Nye kanter til dit strikketøj? – Andre måder at starte og slutte et strikketøj på.
 • Hækling for begyndere og let øvede
 • Kreativ sandwichteknik/maskinbroderi

Holdene er små, max 5-6 personer. Kurserne afholdes i Jyllinge, men jeg kommer også gerne til dig/jer hvis du/i har nogle specielle ønsker og kan samle et hold.

En workshop varer typisk fra kl. 9 – 12, kl. 13 – 16 eller kl. 18 – 21. Prisen er 350 kr. + dit materialeforbrug. I beløbet er inkluderet engageret og inspirerende underviser, garanti for læring samt kaffe/te med hjemmebagt kage. Tilmelding mailes til bybraun@bybraun.dk. Når bekræftelse på tilmelding er modtaget, indbetales kursusbeløbet. Beløbet bedes indbetalt før kursusstart, enten via MobilePay, bankoverførsel eller kontant.

Kunne du og nogle veninder tænke jer et kursus i f.eks. tryk og håndbroderi, så ring til mig på mobil 2173 9657. Er jeg hjemme kan vi hurtigt finde en dato for kurset.

LIGE NU er følgende kurser planlagt i Jyllinge:

17/6 kl. 13-16 Broderi og kaffe/kage – nyd kaffen/kagen på terrassen samtidig med at du broderer det du har lyst til. Vi taler om sting og tekstiler og du kan få vejledning undervejs til nye projekter.

18/6 kl. 18 – 21 Tunesisk hækling – Kom i gang. På kurset stifter du bekendtskab med de mest basale teknikker som ret- og vrangmasker, at hækle frem og tilbage og kombinationer med disse.

Maskinbroderi med stof “krummer”.
19/6 kl. 9-12, 13-16 eller 18-21. Få brugt selv dine mindste stofstumper. Kom og leg med din symaskine og lidt broderi.

26/6 kl 10 – 13 Hækling – Kom i gang. Er du begynder, og kunne du tænke dig at lære at hækle eller at få genopfrisket din viden, er dette kursus lige noget for dig. Vi kommer omkring: Luftmasker – Fastmasker – Stangmasker og Kædemasker og enkelte mønstre, hvor de forskellige teknikker bruges.

kursus hækling prøve bobler reliefmasker workshop kursus
Hækling prøver bobler og reliefmasker

2/7 kl. 10 – 13 Hækling – Kom videre. Kender du grundmaskerne og vil gerne lære forskellige mønstre, så meld dig til denne workshop hvor vi arbejder videre.

hækle hækling hækleprøve
Hækleprøve udført i bomuld.

PLANLAGTE kurser afventer dato

??? kl. 18-21 Broderi og rødvin – ja hvorfor ikke drikke et godt glas vin samtidig med at vi broderer? Vi taler om sting og tekstiler og du kan få vejledning undervejs til nye projekter.

??? kl. 18 – 21 Broderi 1 – begyndere og let øvede.
Vi taler om materialer og sting og laver prøver. Vi ser på gamle broderier og taler om hvad vi kan bruge broderiet til i dag. Vi leger med stingene og ser hvad de kan udvikle sig til, hvis vi “glemmer” reglerne.

broderi kvadratsting broderisting silkegarn
Frit broderi med kvadratsting

??? kl. 18 – 21 Broderi 2 – let øvede
Vi fortsætter med at lege med stingene og ser om de kan udvikle sig til små collager.

??? Broderi for bedstemødre og børnebørn
Karl på 2 år fik fat i Bedstes huskeseddel og syntes åbenbart, det kunne være spændende at tegne på det grønne papir.
Bedste syntes dernæst det kunne være sjovt at brodere hans tegning.

Meld jer til en hyggelig workshop hvor vi starter med at tale lidt om forskellige broderisting som stikkesting, bagsting og korssting.
Bagefter overfører vi tegningen til stof og broderer den. I skal medbringe en lille tegning (eller to, hvis Bedste vil brodere), max størrelse 15 cm x 15 cm. Det færdige broderi kan sættes i en billedramme.
Aldersgrænse, min. 7 år
3 timers workshop
Pris kr. 400 for bedste, barn og materialer, kaffe/te og saft.

??? kl. 18 – 21 Genbrug med broderi. Har du også tøj med pletter, som du ikke nænner at smide ud, fordi du, hver gang du vasker det, håber, at pletten vil gå af? Så tilmeld dig denne workshop og lad os se på pletten og se, om vi ikke kan gøre noget for at skjule den med broderi. Medbring 1 stk tøj med plet, almindeligt sygrej som saks, nål og et styk prøvestof, broderigarn, evt. perler og anden pynt.

??? kl. 16 – 19. Hækl dit eget indkøbsnet – superlet, enkelt og bæredygtigt. Vil du være med til at undgå at forurene naturen med plastikprodukter? Ved at undgå at købe og bruge plastikposer og i stedet bruge et hæklet net, kan du gøre dit til at bevare naturen. På kurset starter vi på at hækle et enkelt net. Du bliver ikke færdig i dag, men når så langt, at du kan gøre det færdigt derhjemme.

??? kl. 16 – 19. Farvelegspuder. Kom og lær at arbejde med farveskala til f.eks. en pude. Du skal medbringe egen symaskine med broderifod, 8-10 stoffer du gerne vil bruge samt et bundstof og et pudestof.

??? kl. 10 – 13 Tunesisk hækling – kom videre.

 

Følgende kurser afholdes gennem andre aftenskoler:
Alle kurser er udsat på grund af corona. Min side bliver løbende opdateret når der sker ny udvikling.

Galleri: