Kurser i broderi, tryk, strik, hækling og tunesisk hækling

Jeg elsker at formidle min viden om forskellige håndværkstraditioner og teknikker.

Derfor afholder jeg meget gerne kurser i mange forskellige emner f.eks. i hånd- og maskinbroderi, strik, hækling, tunesisk hækling og redesign/upcycling af denim og andre materialer. Desuden har jeg kurser i tryk med broderi.

Holdene er små, max 5-6 personer. Kurserne afholdes i Jyllinge, men jeg kommer også gerne til dig/jer hvis du/i har nogle specielle ønsker og kan samle et hold.

En workshop varer typisk fra kl. 9 – 12, kl. 13 – 16 eller kl. 18 – 21. Prisen er 350 kr. + dit materialeforbrug. I beløbet er inkluderet engageret og inspirerende underviser, garanti for læring samt kaffe/te med hjemmebagt kage. Tilmelding mailes til bybraun@bybraun.dk. Når bekræftelse på tilmelding er modtaget, indbetales kursusbeløbet. Beløbet bedes indbetalt før kursusstart, enten via MobilePay, bankoverførsel eller kontant.

Jeg lægger løbende nye kurser ind på denne side. Så besøg jævnligt siden for at se om der er kommet noget nyt og spændende siden sidst. Send en mail på bybraun@bybraun.dk eller ring 2173 9657, hvis du ønsker at booke en plads på et hold.

Kunne du og nogle veninder tænke jer et kursus i f.eks. tryk og håndbroderi, så ring til mig på mobil 2173 9657. Er jeg hjemme kan vi hurtigt finde en dato for kurset.

Jeg afholder løbende workshops/kurser i:

 • stichery og broderi – en leg med sting, stof og farver
 • tryk dit eget broderistof (monoprint)
 • lær de grundlæggende broderisting
 • tryk med broderi
 • lav dine helt personlig kort ved at trykke dit eget papir og broder på det
 • tunesisk hækling/hakning for begyndere og let øvede
 • sjove opslagninger og afslutninger til dit strikketøj
 • hækling for begyndere og let øvede
 • kreativ sandwichteknik
 • brodér broche på tyl med franske knuder
 • brodér en pude med frit broderi

For nøjagtige datoer: Kontakt mig på mail eller telefon.

Lige nu er følgende kurser under planlægning i Jyllinge (datoer kommer snarest):

Stitchery og broderi – en leg med sting, tråd og stof
1 – 2 eller 3 gange a 3 lektioner tirsdag i ulige uger kl. 10 – 13 eller 18 – 21,
19
Pris kr. 350 pr. workshop.
Den samme workshop kører både kl. 10 – 13 og kl. 18 – 21. Du bestemmer selv hvor mange workshop du tilmelder dig. Der er 3 forskellige.

Undrer du dig over hvad stikkesting, franske knuder og stigesting er? Undrer du dig over hvad forskellen på stitchery og broderi er? Hvis du gør det og kunne tænke dig at udforske broderistingenes verden og hvad de kan bruges til, så vil det være en god ide at melde dig til dette kursus.
Over 3 gange vil vi afprøve forskellige stoffer og garner, tale om farver og virkning og efter kursisternes egne ønsker, opstarte små projekter, der f.eks. kan blive til boligtilbehør eller indgå som en del af et patchworkprojekt.

Medbring: nåle, hvad du har af tråd og stof, gerne en broderiramme (kan undværes). Hvis du ønsker at arbejde med stitchery kan du medbringe lidt volumenvlies H630.

19 kl. 18 – 21 Brodér en pude med frit broderi. Materialepris kr. 135. Medbring lille broderiramme (ca. 15 cm.) samt en broderinål uden spids eller køb det på kurset.

19 kl. 10 – 13. Tunesisk hækling – basismasker og mønstre. Kurset er for begyndere. Vi arbejder med forskellige masketyper og mønstre. Kursusprisen er uden materialer, men med kaffe/te og kage. Medbring tunesisk hæklenål nr. 4 eller køb den på kurset. Kompendium kr. 35. Jeg har uldgarn til prøverne.

19 kl. 10 – 13. Hækling for begyndere og let øvede. Vi kommer omkring grundmaskerne for hækling samt, hvis der er tid, prøver at hækle rundt efter opskrift. Kom gerne med forslag hvis der er noget specielt du gerne vil have jeg gennemgår. Kompendium kr. 35.Medbring hæklenål nr. 3 – 4 og bomuldsgarn der passer til. Hæklenåle kan købes på kurset.

?? kl. 13 – 16 Broche med franske knuder på tyl. Materialepris kr. 135. Medbring lille broderiramme (ca. 9 cm.) samt en broderinål uden spids eller køb det på kurset.

?? 19 kl. ?????. Broche på lærred med frit broderi.

?? 19 kl. 18-21. Tunesisk hækling – flere farver. På denne workshop arbejder vi med flere farver. Vi hækler striber, designer vores eget mønster og hækler det og hækler rundt med flere farver. Kursusprisen er uden materialer, men med kaffe/te og kage. Medbring tunesisk hæklenål nr. 4 eller køb den på kurset. Kompendium kr. 35. Jeg har uldgarn til prøverne.

 

Følgende kurser afholdes gennem Københavns Professionsskole, AOF og LOF:

Københavns Professionshøjskole:
Tunesisk hækling for begyndere, 4 gange a 3 lektioner, start den 9/9 19.

AOF Greve:
Patchwork, onsdage i lige uger kl. 13.50 – 17.00. Ny sæson starter 18/9 19 – 13 gange.
Stichery og broderi – en leg med sting, stof og farver, onsdage i lige uger kl. 9.30 – 13.10. Ny sæson starter 18/9 19 – 6 gange.

6/10 19 Tunesisk hækling for begyndere, 6 lektioner
26/10 19 Opslagninger og aflukninger i strik, 6 lektioner
9/11 19 Tryk og broderi, 6 lektioner
23/11 19 Sandwichteknik, 6 lektioner
25/11 19 Sandwichteknik, 6 lektioner

LOF Frederikssund:
8/9 19 Tunesisk hækling for begyndere. 6 lektioner
10/9 19 Tunesisk hækling for let øvede. 6 lektioner
21/9 19 Hækling for begyndere, 6 lektioner
5/10 19 Hækling for let øvede, 6 lektioner
25/9 19 Broderi og stitchery, 18 lektioner
24/11 Sandwichteknik, 6 lektioner

Hovedstadens Husflidsforening, Valby:
Der er pt. ingen planlagte kurser i efterårssæsonen.